UETD ledelsen besøger Fyn afdelingen

Pressemeddelelse: Holland bør følge Danmarks eksempel

 |  Ikke kategoriseret |  12 marts 2017  | Add Comment

UETD Danmark (Unionen af europæisk-tyrkiske demokrater) har med bekymring fulgt udviklingen i EU-lande som Tyskland, Østrig og Holland. I Tyskland er flere valgmøder blevet aflyst af borgmestre under påskud af, at der vil være en sikkerhedsrisiko i forbindelse med valgmøderne. Holland har nægtet den tyrkiske udenrigsminister indrejsetilladelse og tilbageholdt ministeren for familie og social politik og forhindret hende i at få adgang til det tyrkiske konsulat i Rotterdam. Og Østrig har talt for et EU-forbud mod tyrkisk valgkamp i EU-lande.

Modsat disse lande har Danmark valgt at gå en anden vej. Som princip mener den danske udenrigsminister ikke, at der skal lovgives om dette spørgsmål på EU-plan, og bakker dermed ikke op om Østrigs forbudslinje. Statsministerens forslag i dag om at udskyde den tyrkiske premierministers besøg er desuden ikke med henvisning til sikkerhed eller modstand mod tyrkisk valgkamp i Danmark, men begrundes med spændingen mellem EU-landet Holland og Tyrkiet. Det officielle Danmark har således på det principielle plan intet problem med at politikere fra et andet land kan deltage i valgmøder i Danmark.

Det er tænkeligt, at den hollandske regering har handlet som den har pga. parlamentsvalget den 15. marts, hvor Geert Wilders, lederen af det islamofobiske parti, står til at vinde stort. Det ville svare til at den danske regering skulle gå på kompromis med ytringsfriheden, fordi Dansk Folkeparti stiller krav herom. Det har netop ikke været tilfældet i Danmark. Den danske regering har holdt fast i principper som ytrings- og forsamlingsfrihed og muligheden for afholdelse af valgmøder for herboende tyrkiske statsborgere ifm. en folkeafstemning i Tyrkiet.

Det er trist, at Holland har givet efter for andre hensyn end demokratiske principper. Den danske regerings politik på dette område bør danne et mønstereksempel for EU-lande, der sætter dele af frihedsrettighederne ude af spil, og derved gør sig sårbare overfor anklager om hykleri og manglende konsekvens, når det gælder overholdelse af demokratiske spilleregler.

Vi vil ydermere påpege, at Holland – ud fra et nationalt tyrkisk perspektiv – har krænket den tyrkiske nations ret til at føre valgkamp i andre lande. Det største oppositionsparti CHP (det tyrkiske socialdemokrati) opfordrer i dag den tyrkiske regering til at suspendere alle relationer med Holland. Læs mere her: http://www.hurriyetdailynews.com/main-opposition-leader-calls-on-govt-to-suspend-relations-with-netherlands.aspx?pageID=238&nID=110705&NewsCatID=510. Det er således ikke en konflikt mellem AK Parti og den hollandske regering. Det er hævet over enhver tvivl, at Holland har raget uklar med hele den tyrkiske nation.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *